Idei díjazottunk Balogh Tamás, A Matematika Összeköt Egyesület elnöke

Talán kevesen tudják, hogy Intézetünk saját díjjal büszkélkedhet. A névadó, Faragó Tibor (1912–1983), Debrecen szülötte és jogelőd intézményünkben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett tanári diplomát. Kiemelkedő tanáregyéniségként, eredményes tehetséggondozóként végezte hivatását.

Az átadó ünnepségre idén március 11-én, pénteken került sor. Az esemény hangulatához nagy mértékben hozzájárult Faragó Tibor két lányának jelenléte. Ezt a díjat olyan magasabbéves tanárjelölt kaphatja, aki kiemelkedő tanulmányi előmenetelt és közéleti tevékenységet tud felmutatni. A díjazott személyére az Intézet vezetősége tesz javaslatot.

Az elvárásoknak messzemenően megfelelt Balogh Tamás, a közgazdasági tudományok doktora, frissen végzett tanárszakos hallgatónk. Balogh Tamás országos szinten ismert és elismert, mint A Matematika Összeköt Egyesület elnöke. E szervezet tartja kézben a népszerű Medve Szabadtéri Matekversenyek és a Medve Matektáborok szervezését. Fő célkitűzésük a matematika népszerűsítése és elmélyítése, miközben fontosnak tartják a közösségformálást is. Mozgalmukat olyan kiemelkedő szakemberek, mint Szemerédi Endre Abel-díjas matematikus vagy Domokos Gábor, a gömböc egyik megalkotója, szintén nagyra becsülik. A kitüntetéssel nem csupán Balogh Tamást kívánjuk méltatni, hanem egyúttal szeretnénk kifejezésre juttatni elismerésünket A Matematika Összeköt Egyesület tagjai felé.