Kutatás - Dr. Győry Kálmán

Fő kutatási területem a Számelmélet, ezen belül a Diofantikus Számelmélet, beleértve a Z feletti, algebrai számtestek feletti és még általánosabban a Z feletti végesen generált (akár transzcendens elemeket is tartalmazó) tartományok feletti egyenleteket. Eredményeim jelentős része egységegyenletekkel, széteső forma egyenletekkel, diszkrimináns és index egyeneletekkel, és hatványegészbázisokkal kapszolcsatos, melyek középponti helyet foglalnak el a Számelméletben. Ineffektív, effektív ill. algoritmikus eredményeim számos következménnyel, alkalmazással járnak a Diofantikus Számelméletben, az Algebrai Számelméletben és az Algoritmikus Számelméletben. 

Fontosabb eredményeimből és publikációimból egy rövid válogatás található a honlapom angol nyelvű változatában Research címszó alatt.

Ugrás:

Home Önéletrajz Publikációk Előadások Linkek

 

Frissítés dátuma: 2022.02.24.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.