PhD

A képzés harmadik lépcsőjeként a mester diplomával (MSc) rendelkező és a tudományos kutatás iránt érdeklődő hallgatók jelentkezhetnek a már hosszú évek óta működő doktori képzésre, melynek eredményeként doktori fokozatot (PhD) szerezhetnek. Ezen képzés célja: kutató matematikusok nevelése, illetve a felsőoktatás számára oktatói utánpótlás képzése. Az Intézetet alkotó három Tanszék mindegyikén rangos, nemzetközileg elismert tudományos iskola várja a doktori képzésre jelentkezőket. Ezek tevékenysége kiterjed a matematika három alapvető területére: az algebrára, az analízisre és a geometriára.

Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskola, Debreceni Egyetem

Elérhetőség:

 • Dr. Várterész Magda
 • Egyetemi docens, a doktori iskola titkára
 • Matematikai Intézet, Debreceni Egyetem
  • 4002 Debrecen, Pf.400.
  • 47.556274,21.619455
  • +36-52/512-900 / 75112

A Doktori Iskola vezetője: Prof. Dr. Páles Zsolt akadémikus

Kutatási témáink röviden:

 • Matematikai analízis, függvényegyenletek és -egyenlőtlenségek, funkcionál analízis, operátor elmélet, differenciál geometria és alkalmazásai, csoportalgebra, diofantikus és konstruktív számelmélet, explicit módszerek az algebrai számelméletben, valószínűségelmélet, statisztika és alkalmazott matematika, operációkutatás, elméleti számítástudomány és alkalmazásai, a matematika és a számítástudományok oktatásának módszertana.
 • A Doktori Iskola várja a felsorolt kutatási területek iránt érdeklődő, illetve a területen dolgozó Ph.D. hallgatókat, doktorjelölteket, a fiatal, de a tapasztalattal rendelkező kutatókat is, akár rövid (egy szemeszter, vagy kevesebb), akár hosszabb időtartamra. Az Iskola nyitott új hazai és nemzetközi tudományos kapcsolatok létesítésére a fenti témákban folyó kutatások folytatásához és projektekben való együttműködéshez.

A Doktori Iskola honlapja

Frissítés dátuma: 2020.11.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.