45 éves a DAB Matematikai Munkabizottsága

""

Mathesis necesse est címmel jelent meg emlékkötet a Debreceni Akadémiai Bizottság Matematikai Munkabizottsága megalakulásának 45 éves évfordulója alkalmából. Megismerhetjük mindazokat, akiknek köszönhetően a Munkabizottság 1976 óta a mai napig működik. A kötet a Debreceni Egyetemi Kiadó gondozásában jelent meg a Debreceni Akadémiai Bizottság támogatásával. Szerkesztette: Gselmann Eszter, Pongrácz András, Varga Nóra és Vincze Csaba.

 

Választott tisztségviselői révén a Munkabizottság története és a Debreceni Egyetem Matematikai Intézete elválaszthatatlanul összeforr, az akadémiai és a felsőoktatási szféra egy szintézisét teremti meg: „Debrecen mindig elsőrangú szerepet játszott a matematika magyarországi sorsában. Egyetemünk hivatása arról is gondoskodni, hogy folytatódjanak e régi és nemes tradíciók.” (Részlet a kötetből: Varga Nóra, A DAB Matematikai Munkabizottság megalakulásának története.) E régi és nemes tradícióknak ma már integrált része a DAB Matematikai Munkabizottságának munkája.

Az emlékkötet szabadon hozzáférhető a kiadó honlapján, a Debreceni Egyetem elektronikus archívumában, a DEENK egységeiben és a Matematikai Intézet Könyvtárában.

https://dupress.unideb.hu/hu/termek/mathesis-necesse-est-e-konyv/

https://dea.lib.unideb.hu/dea/bitstream/handle/2437/325679/Mathesis.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Legutóbbi frissítés: 2023. 07. 10. 08:50