Erasmus

Az Európai Unió által az oktatás minőségének javítására létrehozott SOCRATES programnak a felsőoktatás minőségének fejlesztésére létrehozott alprogramja az ERASMUS (European Community Action Schemes for the Mobility of University Students). A program a felsőoktatási intézmények európai együttműködését, közös oktatási tevékenységet és oktatói, hallgatói cseréket támogat.

Pályázatot az nyújthat be, aki a kiutazás idején a Debreceni Egyetem hallgatói jogviszonnyal rendelkező matematika tanár, matematikus, alkalmazott matematikus szakos hallgatója. PhD hallgatók is pályázhatnak. Az ösztöndíj elsődleges célja, hogy a kiutazó hallgató a hazai tanulmányaihoz szervesen kapcsolódó módon részt vegyen a külföldi egyetemen folyó matematikaoktatásban.

A rendelkezésre álló ösztöndíjak magas száma miatt az utóbbi években elutasított pályázat nem volt. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek, aki magában kedvet és bátorságot érez, érdemes pályázatot benyújtani!

A pályázás feltételeiről, az aktuális határidőkről és a partneregyetemekről részletes tájékoztatás található a Debreceni Egyetem Erasmus-honlapján.

A Matematikai Intézet Erasmus koordinátora:  Pink István.

www.mobi.unideb.hu

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:10