Schweitzer Miklós Matematikai Emlékverseny 2021

""

Gratulálunk Tóth Péter II. Alkalmazott matematikus MSc hallgatónak, aki az idei Schweitzer Miklós Matematikai Emlékversenyen III. díjban részesült.

A Schweitzer Miklós Matematikai Emlékverseny egy egyetemi hallgatók számára, 1949 óta évente megrendezett magyar matematikaverseny.

Nevét Schweitzer Miklósról (1923. február 1. – 1945. január 28.) , egy fiatal magyar matematikusról kapta, aki Budapest ostroma alatt halt meg a második világháborúban.

A Schweitzer-verseny egyedülállóan magas színvonalú a matematikaversenyek között. A jeles magyar matematikusok által írt feladatok kihívást jelentenek, és az egyes területek mély ismeretét igénylik. A verseny nyitott, tíz nap áll a versenyzők rendelkezésére megoldásaik elkészítésére.

A versenyfeladatok között a modern matematika szinte minden ágából találhatóak kitűzött feladatok: algebrából, kombinatorikából, a (valós) függvények elméletéből, geometriából, számelméletből, funkcionálanalízisből, valószínűségszámításból, topológiából, illetve halmazelméletből is.

Ezért már egyetlen feladat megoldása is elismerésre méltó teljesítmény. Péter a versenyen 4 feladatot oldott meg helyesen.

Az elért eredményhez szívből gratulálunk! További tanulmányaihoz és kutatómunkájához sok sikert kívánunk!

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 07. 10. 08:50